Carmen, Lollo och Skåneresan!

2014-08-25

Jag och hundarna har varit på långresa - 120 mil på tre dagar! Både roligt och en aning tröttande!

Jag fick logera hos vänner utanför Sjöbo första natten - uppfödare av Irländsk röd Setter - och bjöds på egen skjuten och egen apporterad fasan till middag! Läckert!

Det har sina fördelar att hälsa på hundvänner - det brukar finnas en rejäl inhägnad där Bullmastifferna kan vara.

Nästa dag var det dags att träffa Lollos nya ägare. Vi kom till en typisk stor skånsk lantgård utanför Kristianstad. Det fanns redan en Bullmastiff i huset - Molly, fyra år - men med lite lugn och klok ihopvänjning så gick det hela över förväntan. Lollo skall gå med husse och fodra djur, sitta med i traktorn och för övrigt gå lös och ledig på gården. Det kommer att passa henne perfekt, hon är en duktig vakthund och går aldrig någonstans utan stannar runt huset.

Söndag vaknade vi utanför Uddevalla. Dags för utställningen på Backamo. Både Carmen och Gilda är anmälda. Regnskurarna föll tätt även denna dag i det översvämmade västra landsdelarna.

Carmen gjorde mycket bra ifrån sig och tog tikcertet och trea bästa tik. I och med detta fik hon sin svenska championatstitel. Gilda blev två bästa tik. Bra gjort tjejerna!!

Det var väldigt skönt att komma hem frammåt kvällkvisten - vi var trötta och ruggiga, vad kan då vara bättre än brasa och märgben - och något gott även till matte...!