Nytt År 2015.

2015-01-17

Nu går jag in i mitt elfte år med denna underbara ras, Bullmastiff! Idag finns bara Carmen och Gilda här hemma, och just nu ligger de i den stora korgen framför brasan tillsammans med de tre katterna, efter väl förättat värv i skogen.

Den första stora glada nyheten är att Gilda blev Årets Utställningshund Bullmastiff 2014. Det blev hennes mamma Inka (Bohlby Nyponros) 2010.

Planerna för året är att para Carmen igen när hon löper i februari mars. Den tilltänkta hanen är Gildas pappa - den kanadensiske hanen Vegas - Banbury Walking on Sunshine. Trots att han bara haft två kullar i Sverige (varav en hos mig) är hans årets Avelshane för andra gången. Hans avkommor är otroligt framgångsrika i utställningsringarna.

Sedan funderar jag på att para Gilda i höst - hon är då tre och ett halvt år och skall inte vänta längre med första kullen. Funderingarna går mot en mycket framgångsrik engelsk hanhund - om jag lyckas är en annan sak, det är både komplicerat och dyrbart att hitta rätt bland alla bestämmelser för ut och inresa och ut och införsel.

Vi får se, först är det Carmen!