Utveckling!

2015-11-21

Idag blir de fyra valparna 10 dagar! Och det är alldeles otroligt att de kan växa och utvecklas så mycket på en så kort tid.

Gilda har ju mat för åtta valpar så de är runda som små julgrisar, och för det mesta tysta, sovande och nöjda - precis så som det skall vara i en valplåda när allt är som det ska.

Gilda sköter numera det mesta själv, hon är verkligen otroligt duktig med att inte kliva på någon och inte sitta på någon, och nu när de blir större och rörligare så minskar risken succesivt.

Idag har minsta tiken och den mörka tiken öppnat ögonen. Jag tror inte att de ser - eller förstår att de ser ännu.

Alla håller nu också på att förändra sättet de förflyttar sig på, från allmänt kravel till darriga försök att stå på alla benen samtidigt. Det fungerar någon sekund sedan dyker de och rullar runt, men skam den som ger sig!

Nu stundar en rolig period med nya framsteg varje dag och fortfarande ganska lite jobb för mig - bara en massa tvätt och det sköter ju tvättmaskinen!

Jag sitter på lådans kant och tittar på dom gång på gång i långa stunder, och berömmer Gilda som sköter det hela så bra!

Den lilla tiken (som inte alls är så liten längre)  har fått sitt hem redan, men sedan blir det svårare! Två ganska lika tikar och en väldigt fin hane, som jag har fäst mig väldigt vid. Svårt att avgöra hur de kommer att se ut förrän de kommer på benen men alla fyra ser otroligt fina ut redan nu!

Min bästa kull någonsin?

Spännande!