Det går framåt!

2015-12-07

Fyra veckor på onsdag - oj så fort det går!

Jag tror att dessa valpar är dom lättaste jag någonsin haft! Tyst och stilla nästan jämt, tittar jag in så endera sover dom eller så ägnar dom sig åt lekar som ännu inte är alltför våldsamma - ja inte våldsamma alls faktiskt.

Dom är duktiga att skilja på var man sover och var man kissar mm! Vilket gör det väldigt lättstädat.

Det enda som fortfarande är lite kladdigt är måltiderna. Just nu får de mat av mig morgon och kväll - nu äter dom enbart valpmat, väl uppblött, lite värmt i micron och mosat.

Lilla tiken är otrolig! Hon upptäckte kvickt att det gick och äta direkt ur skålen - inte vänta på att matte skulle servera i ur sin hand. Hon ligger pladask och suger i sig maten med en väldig koncentration och målmedvetenhet, och när det minskar så grälar hon samtidigt som hon äter, så då lägger jag dit lite mer, hon får äta till hon är nöjd! Det får man när man är så här liten!

I morse så åt alla fyra snyggt och prydligt ur varsin keramikskål för första gången. Det fungerade en liten stund, sedan skulle alla kolla vad som fanns i grannens skål - godare kanske?

Efter frukost så rengjordes lådan och de fick en nytvättad fäll och rena tidningar - och för första gången så lade jag sen in ett väl avgnagt märgben! Mycket spännande!