Bus och lek!

2015-12-16

Det är en väldigt snäll och lättskött kull - den lättaste jag haft faktiskt. Nu då de är fem veckor har de fortfarande inte gjort någon tendens att klättra ur lådan. Ena långsidan är bara 25 cm hög så Gilda kan gå ut och in, men det har betytt förr att företagsamma valpar klättrat ut vid tre veckors ålder- med fart!

De är tysta och hörs sällan, de leker och busar och har just fått ett par gamla skinntofflor som är väldigt roliga. Likaså är det roligt att slita söner tidningar när jag lägger in nya fräscha, så nu är det små tidningsbitar av frimärksstorlek lite varstans.

Man märker att de växer inte bara på att de är allt tyngre att lyfta upp, utan det går åt mer mat också, så nu när de är igång och äter så får jag börja ransonera så inte tillväxten drar iväg eller de blir för tjocka. Gilda låter dom dia morgon och kväll och jag ser hur bra de mår på det.

Idag är de fem veckor och det är dags för andra avmaskningen, vilket gick galant - men gott är det inte! Spott, fräs och rusk på huvuet!