Valpar!

2016-12-19

Igår äntligen på 64 dygnet började värkarna. Sent på eftermiddagen föddes en dödfödd hanvalp. Han var väldigt stor - 760 g - och utdrivningen tog alldeles för lång tid. Dessutom kom han i sätesbjudning så det fördröjde det ytterligare.

Därefter avtog Gildas värkarbete, och om den första var så stor så kunde kanske någon mer vara det - det vågade jag inte chansa på, så vi for in till jourkliniken i Kumla.

Vi hade tur, det var tomt när vi kom in så Gilda togs om hand direkt. Man såg i allafall två små hjärtan som slog, även om det ena var svagt och långsamt.'

Så det blev kejsarsnitt bums och man hittade bara två valpar till - två tikar, varav den ena vägde nästan 8 hekto, och den andra mer normalt runt 6 hekto. Bägge livskraftiga tack och lov. Vi var tillbaka hemma vid midnatt och en orolig natt har förflutit när jag suttit hos en väldigt ledsen Gilda. Jag fortsätter och sitter hos henne några dagar till så att allt stabiliserar sig, men det var svårt att komma ifrån och få det här skrivet.

Förra kullen bestod av 8 valpar - det är klart att jag undrar varför denna är så liten? Jag har förstås bara antanganden, men jag skyller mycket på slagsmålet med grävlingen två veckor efter inseminationen.. (hur kunde den ta sig i min välstängslade trädgård?) 45 minuter med högsta påslag av adrenalin, och sedan mer än en timme innan hon slutade flåsa så att det hördes i hela huset, det måste ju lämna spår...

Det är många som väntat på valp ur denna kull och jag är så ledsen att göra er besvikna!

Nu återstår bara för mig att fortsätta att vårda Gilda och valparna så att allt fortsätter och utvecklas åt rätt håll.

Är det någon som vill ha kontakt telefonledes så är ni välkomna -   jag har telefonen med mig i valplådan!