Trondheim

2010-07-06

Igår kom Inka, Carmen och jag hem efter fem dagar i Norge. En helt fantastisk resa i ett underbart vackert land. På uppvägen stannade vi och tittade på den gamla gruvstaden Röros som är en världsarvs stad, med gruvdrift sedan många hundra år.

Höjdpunkten på resan var ändå Trondheim internationella utställning med 13 Bullmastiffer anmälda.

Inka tog certet och är nu Norsk champion också!

Vi fick bo två nätter i kennel Rambulls extra övernattningshus - ett ombyggt litet stall med all bekvämlighet! Tack Mary för stor gästfrihet och en jättetrevligt grillkväll utan mygg, och med dagsljus och fågelsång fortfarande klockan elva på kvällen!

Sedan körde vi längs atlantkusten mot Kristiansund, smala vägar, färjor, och med mycket fågel i strandkanten.

Sista övernattningen blev högt uppe på fjället med snöfläckar här och där och nyutslagna syrener. Vägen upp var brant - 8% lutning uppåt i smala svängar i evigheter - höjdrädd som jag är försökte jag undvika att titta över kanten, och inte oroa mig över att det saknades räcken, långt, långt, långt där nere rann en ljusgrön forsande älv .

Nerfärden gick desto snabbare!

Igår körde vi förbi Snöhetta och Dovrefjäll för att till slut hamna i en långsamgående oändlig kö av husbilar och lastbilar på E6 söderut. Första halvan av de 70 milen hem, tog nästan sju timmar till Lillehammer - där svängde jag av mot Kongsvinger och körde resten på fyra timmar.

Härligt att vara hemma igen!