Nu växer de fort!

2012-03-25

Valparna är drygt tre veckor nu. Ännu sover dom större delen av tiden och jag kan fortfarande gå förbi lådan utan att alla vaknar och sätter fart, de noterar mig, men ligger kvar intrasslade i varandra i en större hög.

Nu är de kloklippta för andra gången och dessutom avmaskade för första gången. De fyra stora hanvalparna vägde tre kilo styck, liksom en stor tik, de andra tikarna väger två och ett halvt kilo och lillan väger knappt två. Friska,  pigga och matfriska.

Nu är de på väg att vänjas över på valpfoder, och det märks att de tycker om det och håller sig mätta längre. Inka har mycket mjölk och är hos dom var tredje timme, så jag matar bara extra två gånger per dag fortfarande.

De börjar bli nyfikna och kontaktsökande och kommer gärna fram när jag sitter hos dom i lådan. De har börjat få tänder så nu känns det när de gnager på fingrar och tår! De smakar på allt.

Nu när de börjar bli lite äldre skall jag snart lägga ut foton på dom här på hemsidan. Det har varit svårt att ta foton när de är i lådan - det blir så konstiga perspektiv när man fotar uppifrån, men under veckan som kommer så kommer foton in under Valpfoton 2012.