Cruft´s

2009-03-19

Jag besökte Cruft´s härom veckan, världens största hundutställning i Birmingham. Det var andra gången och lika överväldigande denna gång!

Vi fick se 150 bullmastiffer bedömas av Mr Alan Rostron, samma domare som dömde i Norberg i somras på World Bullmastiff Show.

Vi fick även se den hund som i somras vann i Norberg, vinna här på Cruft´s igen - den ungerske fawnhanen Pi Et Ra Zebulon of Trefilo.

Det visades många mycket snygga bullmastiffer denna gång. Det är härligt när man får se ett femtontal bullar i ringen på en gång! Bedömningen går fort och man har ett lite annat sätt att visa sina hundar på än vi gör här.

Tyvärr så fick ju den Nya Zeeländske hanen Victor som jag var i Belgien och tittade på i januari sitt HD-svar 5/5  omvärderat till ett  C av de svenska avläsningsveterinärerna. Visserligen är nu Inka HD röntgad med AA, men går det att finna en hane med fullgoda höfter så föredrar jag det.

Alltså tittade jag noga på alla hanar som visades - och visst fann jag en som tilltalade mig extra mycket. Samma typ och linjer som Inka.  Trevlig var han också! Men ännu ej röntgad vid två års ålder. Det skall ägarna däremot göra nu och sedan skicka plåtarna till Sverige för avläsning. 

Så nu är det bara att vänta - kanske blir det en tripp till England för parning istället för Belgien...