Status Gilda och Finn

2012-09-10

Nu är Gilda lite drygt sex månader och Finn snart fem. De leker väldigt bra tillsammans - roligast är att retas med något hängande ur munnen, då blir det fart på den andra och så går jakten!

De är väldigt olika till sättet. Gilda är en glad flamsa, som lätt jagar upp sig och sätter fart på alla genom att ge skall när hon ser något FARLIGT, som när bara bakre halvan av Carmen stack fram ur krusbärsbuskarna och skrämde henne så att alla håren reste sig, eller när kvigorna tittar på henne från andra sidan staketet till trädgården och det HÖRS när dom andas.

Finn är en lugn, stabil och trygg pojke som är oerhört vänlig och uppmärksam. Han är väldigt medveten om att han är pojke och har lyft på benet sedan han var tre månader gammal.... 

Han är nu i princip lika hög som Gilda och växer forttfarande snabbt. Han har äntligen tappat även de två hörntänderna i nederkäken, det skedde i lördags när hans listiga matte gett alla hundarna varsitt märgben - och vad skedde? Två tänder mindre hos Finn en timme senare!

För övrigt kalasar alla hundarna på nerfallna päron och äpplen och tur nog så klarar deras magar den nya dieten.