Höst...

2012-10-31

Nu är det verkligen höst - det är sista dagen i oktober. Is på vattenpölarna, kronhjortar på fälten och inga löv kvar på träden.

Finn är nu störst av hundarna, sex och en halv månad. Det är aldrig några problem runt honom, han följer fint på promenaderna, lyder som ett skott på visselpipan eller rösten, är kelig och vänlig.

Carmen är väldigt glad och livad och leker med Finn så ofta hon kan. Hon har en väldigt grov röst som hörs lång väg, och är det andra med på promenaden så får jag förklara att hon låter så - hon är inte alls arg fast det verkligen låter så.

Gilda är mjuk liten viol - och väldigt busig. Hon flyger fram utan att tveka så henne får jag se upp med så hon inte skadar sig. Hon ser väldigt trevlig ut (när öronen ligger där de ska) och är anmäld till Stockholmsutställningen 15 december. Hon är lite ung - nio månader och 12 dagar, men det skall bli roligt!

Även Stella är anmäld och det skall bli härligt att träffa henne.

Slutligen Inka, nu fem och ett halvt år. När vi är ute vandrar hon fram i sina egna tankar ofta ganska långt bakom mig, men så plötsligt slänger hon värdigheten och bjuder in till lek genom att rulla sig och sedan går jakten över stock och sten - fyra röda bullmastiffer lösa i skogen bland höstlöv och visset gräs - det är vackert det!