Hälta

2012-11-19

Så har jag en halt hund i huset, det som inte får hända har hänt. Vem som är drabbad? Gilda förstås..

Hon har fått gå på långlina under promenaderna sedan i september för att på något sätt lugna ner hennes helt okontrollerade framfart i skog och mark.

Trots det var hon plötsligt MYCKET halt en kväll, ville inte stödja på sitt framben alls, och jag har inte en aning om vad som har hänt eller när.

Varannan vecka på tisdagen är en av landets duktigaste ortopeder konsult på en klinik i Karlstad och jag hade sådan tur att jag fick tid dit efter bara en dag.

Efter klämmande och kännande och fyra röntgenbilder var diagnosen satt. En fraktur i höger handled. På unga hundar så rycker senan vid provokation av en bit ben där den är fästad, på äldre hundar går senan av. 

Nu hade vi ändå lite tur - den lösa benbiten ligger på plats och skall nu "bara" läka fast igen.

I princip burvila ordinerades. Nu har jag ingen bur, så dels har hon fått flytta in i mitt sovrum nattetid och dels har jag minutiös koll på henne inne. Men det är en glad och livad 8 månaders unghund som inget heller vill än att busa runt med de andra tre, så det krävs verkligen lite planering för att det skall fungera.

När de andra fått dagens promenad får Gilda trötta ut sig med de intelligentleksaker jag har - och till slut lägger sig friden i huset trots allt.

Vi skall tillbaka på ny röntgen den 27 november - HOPPAS det visar på bättring.