Stockholms Hundmässa

2012-12-16

Så var det dags för årets sista utställning - Stockholms Hundmässa i Älvsjö.

Alltid lika roligt - och i år hade jag en hund att ställa ut också! Gilda nio månader och tretton dagar har precis blivit så gammal så att hon får ställas ut i Juniorklass.

Vi kom upp på fredagen och passade på att hälsa på barn och barnbarn och kunde konstatera att Stockholm var i princip oplogat sedan förra veckans snöoväder - som vanligt. Efter stort trixande hade jag fått undan bilen någotsånär så jag tordes lämna den.

Under natten kom plogen - och nästa morgon var det ett jätteskottande för att få ut den igen...

Vi var på plats tidigt vid Mässan för att få en parkeringsplats under tak, med tanke på den klass tvåvarning som var utfärdad för dagens snöoväder - en utgrävning av bilen per dag räcker.

Gilda var lite tveksam i veterinärkön men fann sig sedan snabbt tillrätta i Bullmastiffmontern, där hon blev klappad oavbrutet under flera timmar av alla som är charmade av rasen.

Utställningen skötte hon otroligt bra! Domaren Bas Bosch från Holland gav henne en härlig kritik och på temperament stod det, presented in a happy, happy package!

Resultat,   Excellent med CK. Jag är otroligt glad över hennes strålande start i ringen!

Hemresan var en mardröm, noll sikt, massivt snöfall, storm, mörkt och flera decimeter höga moddsträngar som gjorde att man inte såg filmarkeringarna och gav sladd så fort man kom in i någon av dem. Resan hem tog drygt sju timmar istället för två och en halv och gick i 50 - 60 km i timmen.

Men hem kom vi lyckligt trots allt - jag och fyra hundar. Ibland är man väldigt tacksam!