Gott Nytt År!

2013-01-03

Nytt år, och 40 cm snö har försvunnit på tre dagar och det är glashalt... Här gäller det att tänka sig för när hundarna och jag skall gå ut, VAR kan vi gå utan överhängande risk för halkskador. Nya vägar till skogen uppfinns varje dag!

Det var precis sådant här väder för två år sedan när Carmen fläkte sig och var halt i nio månader...

Nyår gick bra här hos oss, jag går hem från min bror i stora huset när det är dags för fyrverkeri, och rastar hundarna och hänger en filt för fönstret i god tid innan det brakar lös.

Reaktionen på de äldre hundarna är ingen alls men på Gilda och Finn i värsta spökåldern blev det reaktion! Inte direkt rädsla med upprört skällande VAD ÄR DET HÄR???? Sedan lungnade de ner sig allt eftersom det fortsatte, och när allt var över fick alla en tuggpinne var och jag kunde återvända till nyårsfirandet.

Nästa vecka är det äntligen dags för återbesök med Gilda hos ortopeden Ole Frykman i Karlstad. Hoppas att allt är läkt och jag kan börja släppa henne igen - hon behöver det verkligen.

Till dess fortsätter vi med lite olika träning av alla fyra på en gång. Vi gör det när vi kommit in från dagens promenad. Alla sitter med spikraka ryggar när jag kommer in i köket från hallen.

De är duktiga och kan "sitt - tack", ståååå, tryck nosen mot handen, och att bli framkallad en och en för en godis. Just att sitta kvar när det är någon annans tur är de riktigt duktiga på, fast Gilda glömmer sig ibland i ivern!!